Workshop hos revisorerna

Idag får styrelsen fortbildning. Som inledning på verksamhetskonferensen Avstamp träffar vi våra ekonomiska revisorer för att prata om styrelsearbete i ideella organisationer. Det handlar delvis om vilka formella krav det finns på en styrelse. Vad lagar, regler och god sed säger om styrelsens ansvar. Om roller, mandat, rutiner och uppgiftsfördelningar.

Det handlar också om saker som balans i vilka frågor styrelsen hanterar. Hur stor del av arbetet som gäller att ha koll på den pågående verksamheten, i förhållande till hur mycket som handlar om organisationens framtid.

Scouterna har väldigt bra ekonomiska rutiner, får vi veta. Det märks också ibland att Scouterna som organisation är helt ny, där alla rutiner kring styrelsearbetet inte riktigt är klara. Det är en spännande process att vara mitt uppe i och lägga grunden till. Och förhoppningsvis kommer det här vara ytterligare en pusselbit i att förbereda situationen för nästa styrelse, så att de ska få ännu bättre förutsättningar att leda Scouterna framåt.

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.