Telefonmöte igen

Skulle gissa att det nästan varje kväll sitter scouter i telefonmöten eller Skypemöten runt om i Sverige. Igår kväll var det bland annat styrelsens tur igen. Vi har kompletterat våra fysiska möten med telefonmöten en vecka innan där vi försöker ta de frågor som går bra att ta över telefon, lite enklare frågor som inte kräver så mycket diskussion och lite avrapporteringar bland annat.

Vi pratade lite om Avstamp och om den styrelseutbildning vi ska genomgå hos våra revisorer nästkommande helg. På våra telefonmöten går vi också igenom om det finns något att rapportera eller diskutera för de grupper, distrikt etc. som vi är kontaktpersoner för från styrelsens sida. Många scoutdistrikt håller för fullt upp med att starta upp det nya året och styrelsen försöker närvara på olika typer av möten som hålls för att träffa er. Skicka oss gärna en inbjudan om ni vill att vi kommer till er.

Våra internationella commissioners (IC) Thomas och Ida i styrelsen berättade lite om vad som pågår på det internationella området. Just nu pågår det bland annat feedback till stadgar för WAGGGS, ett antal scouter är precis hemkomna från Burundi (läs gärna mer om det i bloggen Internationell scouting) och tre svenska scouter är invalda i arbetsgrupper hos WOSM. Det finns fortfarande möjlighet att söka till internationella arbetsgrupper för WAGGGS. Läs mer om även detta i bloggen Internationell scouting här och tipsa gärna om du känner någon som skulle kunna passa.

Vi pratade också lite om propositioner inför demokratijamboreen nästa år, bekräftelse av nya scoutkårer och representation och medlemskap i externa organisationer bland annat. Protokollet från gårdagens möte kommer läggas upp på webben, som vanligt. Du hittar protokollen från våra styrelsemöten här.

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av Lina Rudin. Bokmärk permalänken.