Nyårslöfte för 2014?

I dessa tider är det mycket tal om nyårslöften. En del har långa listor av löften för 2014 och en del nöjer sig med ett eller inga alls. Själv brukar jag inte ge specifika nyårslöften men däremot fundera på vad jag skulle vilja göra mer av framöver, se mer av etcetera.

Jag har funderat en del på feedback på sistone. Under min tid som ideellt engagerad i Scouterna, bland annat som scoutledare, distriktsordförande, scoutförbundsledamot och nu som ledamot i Scouternas styrelse så har jag inte på blivit överöst av feedback, varken positiv eller negativ. Mycket av den återkoppling man får är inte riktad direkt till en utan mycket hörs på omvägar, i sociala medier, i mail som inte skickats direkt till mig och ofta är den inte så specifik. Från mina olika uppdrag är erfarenheten samma och negativ feedback tenderar tyvärr att höras mer än positiv feedback.

Under 2014 vill jag bli bättre på att ge människor feedback, att berätta för scouter och andra att de gör riktigt bra saker och att visa att deras engagemang är fantastiskt. Det finns så otroligt mänga duktiga människor som engagerar sig i Scouterna men ibland är vi inte bra på att visa uppskattning. Jag tror också att beröm är något som sprider sig och förhoppningsvis kan vi 2014 göra Scouterna ännu trevligare tillsammans?

Naturligtvis gör vi fel ibland, det är också enkelt att kika i en backspegel och säga att vi borde gjort något annorlunda. Konstruktiv feedback och återkoppling lär vi oss av och av positiv feedback sporras vi och peppas att göra mer bra. Jag hoppas att 2014 kan bli ett år då positiv feedback blir synligare. För visst är det också enklare att lyssna på kritik från någon som tidigare sagt något positivt?

Har ni några scoutrelaterade nyårslöften 2014?

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av Lina Rudin. Bokmärk permalänken.