Musikhjälpen

Jag sitter på ett café i Göteborg och renskriver protokollet från helgens styrelsemöte. Bredvid mig har jag en chokladboll och ett glas småländsk äppelcider för energi. I lurarna har jag Musikhjälpen. De befinner sig egentligen bara några hundra meter från mig, och när jag vågar mig ut i kylan och dimman ska jag gå förbi.

Utanför den berömda glasburen håller ett gäng scouter bland annat liv i en eld och skramlar med bössor. Under onsdagen kommer också Scouternas västra kansli att anordna fika hos Sensus till förmån just för Musikhjälpen.

Om en nu inte råkar befinna sig i Göteborg (så är det en bra anledning att åka hit, men annars) går det bra att skänka pengar genom Scouternas digitala insamlingsbössa.

I år är ändamålet att alla kvinnor har rätt att överleva sin graviditet. Varannan minut dör en kvinna till följd av graviditet eller förlossning världen över. Hemska siffror – men det positiva är att det går att förändra! Med enkla medel som gummihandskar, eller en cykel så barnmorskan kan ta sig fram enklare, eller en operation, går det att rädda livet på fler kvinnor och barn. Ta chansen att hjälpa till!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.