Utbildningsgenomgång

Hela styrelsen har lyckats komma fram trots vädret.

Idag har vi flera intressanta diskussioner uppe. Under ett par timmar har vi diskuterat prognosen för årets ekonomi och blickat vidare emot budgeten för 2014.

Just nu har vi även utbildningar på agendan. Scouterna har delegerat uppdraget att genomföra våra utbildningar till Scouternas folkhögskola. Därför är folkhögskolans rektor här och rapporterar kring verksamheten. Vi i styrelsen är medvetna om att det finns en massa frågetecken kring utbildningarna och hur de kommer se ut och genomföras i framtiden. Därför försöker vi så klart hela tiden hålla oss i synk med vad som händer ute i landet och i folkhögskolans olika verksamheter, för att bland annat kunna svara på frågor från alla er medlemmar. Det är ju ni som är de viktigaste krafterna för att genomföra alla utbildningar, och ni och alla nya ni rekryterar som ska gå dem.

En annan sak vi pratar om kopplat till utbildningar är den pedagogiska grundsynen vi bygger dem på, för att se till att vi håller oss uppdaterade och har en stark koppling till övrig scouting.

Massor av intressanta tankar, ni kan så klart alltid höra av er till oss om ni har frågor om vad styrelsen pysslar med och vad som händer i scoutsverige – utbildningar eller annat.

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.
  • Gunnar Lindblom

Stort tack för att ni börjat blogga om vad styrelsen gör – ger en intressant inblick i vad styrelsen arbetar med. Gläder mig att utbildning diskuteras. Hoppas ni fortsätter skriva – jag och fler läser.