Internationella frivilligdagen

Internationella frivilligdagen är en förkortning av Internationella frivilligdagen för ekonomisk och social utveckling och instiftades av FN:s generalförsamling 1985. Sedan dess har regeringar, FN-systemet och organisationer förenats med frivilliga runt hela jorden för att fira Internationella frivilligdagen varje år. Syftet är att lyfta fram och hylla allt det ideella arbete som människor gör lokalt, nationellt och internationellt för att uppnå FN:s millenniemål.

Den här texten hämtar jag från UNICEF.  Visst känns det fint med en sån dag för att fira allt bra vi gör för att utveckla barn, unga och i förlängningen samhället? Själv blir jag ganska sugen på att äta tårta, dagen till ära. Hur firar du!?

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>